shop 0

Lakseroulade på salatbund

En lækker frokostret, som du kan forberede dagen før.

Tilberedningstid, inkl. ovntid: Cirka 45 minutter
Mængde: 4 personer
Bemærk: på et frokostbord med flere retter, vil der være nok til 8 personer

Det skal du bruge

Rouladebund
400 g spinat, frossen eller frisk
8 æg
2 dl hytteost
Salt og peber

Fyld
1 løg
150 g skyr
4 spsk. flødeost
Salt og peber
200 g gravad laks
Salatbund:
4 håndfulde salatblade

Pynt
200 g cherrytomater
Evt. fiskerogn

Sådan gør du
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Lav rouladebunden først: Hak spinaten fint (hvis den er frossen, bør den optøs og drænes
inden brug), og bland den i en skål med æg, hytteost, salt og peber. Rør grundigt
sammen, og hæld så spinatmassen ud på en bageplade med bagepapir. Bag den i tredive
minutter.
Tilbered fyldet ved at hakke løg fint og blande det i en skål med skyr, flødeost salt og
peber.
Skyl salaten og tomaterne. Halvér tomaterne, og skær eventuelt salatbladene i mindre
stykker.
Når bunden er færdigbagt, vender du den. Lad den køle af et par minutter. Smør skyrblandingen
på bunden, og fordel herefter laksen ovenpå. Rul sammen til en roulade, og
læg rouladen på en bund af salat.
Pynt med tomaterne.

Det bør der ligge på din tallerken
En håndfuld lakseroulade og en håndfuld salat.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen
Håndfuld 1(+2): Spinat, løg, salt, tomat
Håndfuld 3: Æg, hytteost, laks
Fedt: Flødeost
Mælkeprodukter: Skyr
Smagsgivere: Salt, peber

TIP
Rouladen kan tilberedes i god tid – endda dagen før, hvis den stilles på køl.

Energifordeling per person
555 kcal
Protein 38 g
Kulhydrat 32 g
Fedt 28 g
Kostfibre 6 g

PRINT TILBAGE