Grøntsagspulptærte
Udnyt pulpen fra en Philips juicepresser
6 portioner
Her udnytter man de fantastiske kostfibre som ender i opsamleren på en Philips juicepresser. Den del som normalt ender i din affaldsspand. Lidt paradoksalt når den største del af "sundheden og mætheden" findes netop i kostfibrenene (og sødmen er presset ud i juicen - som nydes med stor velbehag).
Tærten smager som en salgs gratin. Mængderne er vejledende - du kan ikke gøre det forkert!
Du kan bruge grøntsagspulp fra mange forskellige slags grøntsager. Prøv dig frem!
- Et ildfast fad 3/4 del fyldt med pulp fra en juicepresser
- 8 æg
- 2 dl fløde
- Salt og peber
- En pakke bacon
- 2-3 løg
Sådan gør du
Læg bagepapir i et ildfast fad og kom pulpen ovenpå i et lag der går ca. 3/4 del op i formen. Pisk æg, fløde, salt og peber sammen. Hæld 3/4 del af æggemassen over pulpen og bland pulp og æggemasse. Slut af med at presse massen let ned i formen. Steg og brun små baconstykker (klippes i panden med en saks) sammen med løgtern. Hæld blandingen af bacon og løg oven på grøntsagsmassen og fordel jævnt. Slut af med at hælde resten af æggeblandingen over laget af bacon og løg. Bag i ovnen ved 20 grader varmluft i 50 min. Læg evt. sølvpapir over tærten efter 40 min - så den ikke bliver for brun.
Sådan anretter du efter Sense-tallerkenmodellen
Håndfuld nr. 1 (+2): Grøntsagspulp og løg
Håndfuld nr. 3: Bacon og æg
1-3 spsk. fedtkilde: Fløde
Håndfuld nr. 4: Ikke brugt noget
Tip
Nem frokost i et par dage
Kalorier pr. portion - obs. beregnet uden pulpen
Energi: ca. 306 kcal
Protein: 14 g, 32 %
Kulhydrat: 6 g, 8 %
Fedt: 25 g, 74 %