shop 0

Butterflied kylling med fritter og ærtetzatziki

Butterflied chicken er velegnet til grill, fordi tilberedningen går hurtigere, og stegeresultatet bliver mere jævnt.

Tilberedningstid: 90 minutter
Mængde: 2 personer
Bemærk: Der er kylling til flere dage, når du griller en hel kylling.

Det skal du bruge
Butterflied kylling
1 hel kylling
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
½ tsk. peber
2 tsk. rosmarin
1 tsk. timian
1 tsk. paprika

Fritter
2 sød kartoffel, á 140 gram
10 g smør
Salt

Ærtetzatziki
200 g grønne ærter
4 spsk. fraiche 5-6 %
½ fed hvidløg
1 spsk. hakket dild
Salt

Sådan gør du
Fjern rygbenet ved at skære igennem på begge sider, og kyllingen kan bredes ud som en ’sommerfugl’. Fjern eventuelt brystbenet. Fjern nu indvoldsrester og trim overflødigt fedt fra.
Gnid den på begge sider med olie og drys med salt, peber, rosmarin, timian og paprika.
Den skal stege 60-75 minutter, før den er mør. Tjek gerne med et termometer, den skal være 75 grader på det tykkeste sted. Lad kyllingen hvile i 10 minutter, før den parteres.
Skær sød kartoffel i både og pensl dem med smeltet smør og krydr med salt. Læg dem i en grillbakke og bag dem i 30-45 minutter, til de er møre.
Optø ærterne i en si. Rør fraiche sammen med hvidløg, hakket dild og lidt salt. Kom ærterne i fraicheblandingen.

Det bør der ligge på din tallerken
En håndfuld kyllingekød, en håndfuld sød kartoffelfritter, en håndfuld ærtetzatziki.

Sådan fordeler du efter Sense-tallerkenmodellen
Håndfuld 1(+2): Sød kartoffel, ærter
Håndfuld 3: Kylling
Fedt: Olivenolie, smør
Mælkedressing: Fraiche 5-6 %
Smagsgiver: Salt, peber, rosmarin, timian, paprika, hvidløg, dild  

TIP
1) Søg på ’butterflied chicken’ på YouTube og se hvordan man fjerner rygbenet og eventuelt brystbenet fra kyllingen.
2) Brug små nye kartofler som tilbehør i stedet for fritter af sød kartoffel. Nye kartofler tæller i håndfuld nummer fire.
3) Spis eventuelt en grøn salat til som ekstra tilbehør.

Energifordeling per person
570 kcal
Kulhydrat 28 g
Kostfibre 10 g

PRINT TILBAGE