shop 0

Pulled turkey-sandwich med coleslaw

En lækker familievenlig frokost, udviklet med udgangspunkt i Sense-spisekassemodellen for børn og unge - det vil sige med ekstra stivelse og/eller frugt.

TILBEREDNINGSTID: Ca. 20 minutter
MÆNGDE: 4 personer

Sandwich
400 g pulled turkey
4 skiver bacon
6 små grovboller
100 g syltede agurker

Coleslaw
300 g spidskål
300 g gulerod
3-4 æbler
8 spsk. fraiche, maks. 9 %
4 spsk. mayonnaise
1 tsk. sennep
1 tsk. sukker
Salt og peber

Pynt
Ærteskud

Sådan gør du
Tilbered pulled turkey efter anvisning på pakken. Steg bacon på en varm pande.
Halvér grovboller og skær de syltede agurker igennem på langs.
Snit spidskålen helt fint, eventuelt på et mandolinjern – men pas på fingrene. Riv gulerod og æbler groft. Rør en dressing af fraiche, mayonnaise, sennep og sukker.
Smag til med salt og peber. Vend kål, gulerod og æble i dressingen.
Anret bollerne med coleslaw, pulled turkey, agurker og bacon.

Fordeling i Sense-spisekassen
HÅNDFULD 1 (+2): Agurk, spidskål, gulerod, æble 
HÅNDFULD 3: Kalkun, bacon
HÅNDFULD 4: Grovbolle
FEDT: Mayonnaise
MÆLKEDRESSING: Fraiche
SMAGSGIVERE: Sennep, sukker, salt, peber

Energifordeling per person
550 kcal
Protein 29 g
Kulhydrat 54 g
Fedt 21 g
Kostfibre 9 g

Opskriften er udviklet med udgangspunkt i spisekassemodellen for børn og unge, se detaljeret forklaring under opskriften.

BEMÆRK
1) Der er brugt, hvad der svarer til to 'håndfulde 4' for en gennemsnitskvinde.
2) Æble tæller med i 'håndfuld 1 (+2)' for børn og unge, men i 'håndfuld 4' for voksne.
Når en opskrift er udviklet med udgangspunkt i spisekassemodellen for børn og unge, er der brugt mere stivelse og/eller frugt end i de øvrige opskrifter.

Voksne har fem muligheder:
1. Du kan nøjes med en enkelt 'håndfuld 4' – og dermed undlade at spise det ekstra stivelse og/ eller frugt, der er i opskrifterne. Du kan altid erstatte frugt med grøntsager.
2. Hvis opskriften indeholder to håndfulde stivelse (brød, pasta, ris, kartofler m.m.) til et måltid, kan du godt spise dem begge to, hvis du sparer en håndfuld stivelse i en af dagens øvrige spisekasser. Stivelse tælles i 'håndfuld 4'.
3. Hvis du er glad for frugt, kan du forsøge dig med at tælle frugt som del af 'håndfuld 1 (+2)' ligesom børn og unge – dog med tanke på, at Fødevarestyrelsen maksimalt anbefaler 300 gram frugt om dagen. Det svarer til to til tre stykker frugt.
4. Du kan vælge at bruge 'to-ud-aftre-princippet', hvor to måltider følger spisekassemodellen for voksne på side 19, og det tredje måltid er sammensat efter eget valg – dog altid med fornuftshatten på. Det betyder, at du kan spise enhver ret i bogen, så længe to ud af dine tre spisekasser følger spisekassemodellen for voksne.
5. Hvis du ikke går så højt op i opbygningen af en spisekasse, spiser du blot efter opskriften og tænker ikke mere over det.

PRINT TILBAGE