Gode til grillen med nye kartofler og frisk salat.
Tilberedningstid: 50 minutter
Mængde: 2 personer
Det skal du bruge
Rub og kyllinglår
1 tsk. hvidløgspulver
2 knsp. cayennepeber
1 tsk. paprika
2 tsk. rørsukker
2 tsk. løgpulver
2 tsk. salt
1 knsp. peber
400 g kyllingelår
1 dl barbequesauce
Tilbehør
200 g små nye kartofler
4 store spsk. cremefraiche 18 %
1 spsk. purløg
100 g blandet grøn salat
Sådan gør du
Bland hvidløgspulver, cayennepeber, paprika, rørsukker, løgpulver, salt og peber til en rub.
Gnid kyllingelårene i rub’en og lad dem trække på køl i 20 minutter.
Grill kyllingelårene ved indirekte varme i 20 minutter, til de begynder at blive gyldne.
Pensl et tyndt lag barbequesauce på og lad dem stege i cirka 20 minutter mere, til de er gennemstegte. Pensl eventuelt med barbequesauce et par gange mere undervejs.
Kog kartoflerne i letsaltet vand.
Rør cremefraiche sammen med klippet purløg.
Det bør der ligge på din tallerken
En håndfuld kyllingelår, en håndfuld nye kartofler, en håndfuld salat og to spiseskefulde cremefraiche dressing med purløg.
Sådan fordeler du efter Sense-tallerkenmodellen
Håndfuld 1(+2): Salat
Håndfuld 3: Kyllingelår
Håndfuld 4: Kartoffel
Fedt: Cremefraiche 18 %
Smagsgivere: Rub, barbequesauce, purløg
TIP
1) Køb en færdig rub.
2) Bag kyllingelårene i en varm ovn ved 200 grader i stedet.
Energifordeling per person
580 kcal
Kulhydrat 48 g
Kostfibre 2 g