shop 0

Frikadeller med stuvet hvidkål

En klassisk ret, der vækker glæde hos de fleste.

Tilberedningstid: 60 minutter
Mængde: 2 personer
Bemærk: Frikadelleopskriften er til to dage

Det skal du bruge
500 g hakket svin og kalv
2 æg
2 dl minimælk
1 stort revet løg
2 spsk. rasp
1 tsk. salt
½ tsk. peber
200 g kartofler
300 g hvidkål
80 g smør
1 spsk. hvedemel
3 dl minimælk
Salt og peber
Revet muskatnød

Sådan gør du
Rør det hakkede kød sammen med æg, mælk, løg, rasp, salt og peber. Lad det hvile i 20 minutter.
Skræl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.
Snit hvidkålen fint og damp den i spilkogende vand i fem minutter.
Form ti frikadeller med en ske og steg dem i 50 g smør, de skal stege cirka ti minutter på hver side.
Smelt resten af smørret i en gryde. Rør mel i og tilsæt mælken ad flere omgange, imens du pisker til en jævn sovs. Smag til med salt, peber og revet muskatnød. Stuvningen skal være lidt tykkere end en almindelig sovs, da der vil hænge lidt vand ved kålen, når den vendes i.
Hæld kålen i et dørslag og lad den dryppe af. Vend til sidst kålen i stuvningen og varm igennem.

Det bør der ligge på din tallerken
En til to håndfulde stuvet hvidkål. Tre frikadeller. En håndfuld kartofler.

Sådan fordeler du efter Sense-tallerkenmodellen
Håndfuld 1+(2): Løg, hvidkål
Håndfuld 3: Hakket kød, æg
Håndfuld 4: Kartoffel, rasp, hvedemel
Fedt: Smør
Mælkeprodukt: Minimælk
Smagsgivere: Muskatnød, salt, peber

TIP
1) Kom en deciliter fintrevet hvidkål i farsen sammen med løget.
2) Lav dobbelt portion frikadeller til fryseren.

Energifordeling per person
680 kcal
Protein 40 g
Kulhydrat 50 g
Fedt 34 g
Kostfibre 9 g

PRINT TILBAGE