shop 0

Poke Bowl

En traditionel hawaiiansk ret med ris, fisk og grøntsager - en slags dekonstrueret sushi. Sundt, velsmagende og super trendy.

Tilberedningstid: Cirka 20 minutter
Mængde: 2 personer

Det skal du bruge

Syltede rødløg
Rødløg
2 dl kogende vand
4 spsk. riseddike
2 spsk. sukker

Ris
80 g ris
1 spsk. sorte sesamfrø

Lakseblanding
100 g edamamebønner, bælgede fra frost
80 g koldrøget laks        
1 spsk. citronsaft
60 g fraiche 5-9 %
1 spsk. ketchup
4-6 dråber tabasco
½ tsk. salt
1 knivspids peber

Andet
10 skiver agurk
1 avokado
1 spsk. citronsaft
1 lille rødbede, evt. med stilk
50 g gul squash
30 g cashewnødder
60 g kinaradise
½ tomat

Pynt
4 limebåde
Tang, kan undlades
2 spsk. purløg
2 stilke koriander
2 spsk. stenbiderrogn

Sådan gør du
Skær rødløg i tynde skiver og kom dem i en blanding af vand, eddike og sukker. Lad dem trække, mens du tilbereder de andre ingredienser. Si væsken fra før servering.
Kog risene efter anvisningen på pakken og rør dem sammen med sesamfrø.
Hæld kogende vand over edamamebønnerne, lad dem stå i et par minutter og dræn vandet fra. Skær laks i små tern og vend dem i citronsaft. Rør edamamebønner sammen med fraiche, ketchup, tabasco, salt og peber.
Skær avokadokødet i skiver. Dryp skiverne med citronsaft. Skær squash i små tern og tomat i både. Riv eller skær kinaradisen i tynde strimler. Skræl rødbeden og skær den i aflange skiver – behold eventuelt toppen på.
Anret i to dybe skåle. Pynt med lime, tang i skiver, hakket purløg, koriander og rogn.

Det bør der ligge på din tallerken
En håndfuld ris. To håndfulde grønt bestående af rødbede, tomat, squash, rødløg, agurk og kinaradise. En håndfuld lakseblanding, to spiseskefulde avokado og en spiseskefuld cashewnødder.

Fordeling i Sense-spisekassen
HÅNDFULD 1 (+2): Rødløg, agurk, rødbede, squash, kinaradise, tomat
HÅNDFULD 3: Edamamebønner, laks, stenbiderrogn
HÅNDFULD 4: Ris
FEDT: Sesamfrø, avokado, cashewnødder
MÆLKEDRESSING: Fraiche
SMAGSGIVERE: Eddike, sukker, citronsaft, ketchup, tabasco, salt, peber, lime, tang, purløg, koriander

TIP
Brug hvidvinseddike i stedet for riseddike.

Energifordeling per person
675 kcal
Fedt 32 g
Protein 29 g
Kulhydrat 62 g
Kostfibre 14 g

PRINT TILBAGE