shop 0

Æblepandekager med fraiche

Nyd disse æblepandekager som en lækker morgenmad eller dessert.

TILBEREDNINGSTID: cirka 15 minutter
Mængde: 2 personer

Æble-ringe  
2 æbler             
1 spsk. kanel

Pandekagedej                      
1,5 dl. hvedemel                      
½ spsk. sukker
½ tsk. vaniljepulver                 
½ tsk. bagepulver                    
½ tsk. kanel   
1 æg                 
½ dl. mælk     
2 spsk. smør

Tilbehør      
4 spsk. fraiche 9%                     
Skræl æblet, skær det i runde skiver på ca. ½ centimeters tykkelse og udstik kernehuset. Drys kanel på begge sider af æble-ringene.
Kom hvedemel, sukker, vaniljepulver, bagepulver og kanel sammen i en skål. Slå hele æg i en anden skål, og pisk dem let sammen med en gaffel. Hæld æggemassen i melblandingen og rør det godt sammen. Tilsæt mælk lidt ad gangen til dejen bliver ret tyk.
Vend æble-ringene i pandekagedejen og steg dem i smør på en varm pande. Steg begge sider af æble-ringene.

Det bør der ligge på din tallerken
Æble-ringe pandekager og servér med fraiche på toppen eller som tilbehør ved siden af.

Sådan fordeler du efter Sense-tallerkenmodellen                 
Handfuld 3: Æg
Handfuld 4: Æble, hvedemel
Fedt: Smør
Mælkeprodukt: Mælk
Mælkedressing: Fraiche
Smagsgivere: Kanel, sukker, vaniljepulver, bagepulver

TIP
1) Servér ahornsirup til pandekagerne i stedet for fraiche.
2) Pynt med lidt friskrevet æble og mynte krydderi.

Energifordeling per person
419 kcal
Fedt 18 g
Protein 10 g
Kulhydrat 50 g
Kostfiber 6 

PRINT TILBAGE