shop 0

Frikadeller og rugkiks

Opskriften er fra bogen 'Sense for hele familien'.

TILBEREDNINGSTID: Ca. 15 minutter
MÆNGDE: 4 personer

Det skal du bruge

Spyd
10 g smør
4 skiver rugbrød
520 g små frikadeller,
se evt. opskrift side 214
100 g rød peberfrugt
100 g agurk
8 cherrytomater
Basilikumblade
Træspyd

Andet
8 rugkiks, se opskrift side 270
4 skiver ost, min. 18 %
300 g kinaradise
300-400 g jordbær
150 g blåbær

Sådan gør du
Smør rugbrødet, læg skiverne sammen to og to og skær dem i kvarter. Skær frikadeller, peberfrugt og agurk i mundrette stykker.
Sæt rugbrødsstykker, frikadeller, peberfrugt, agurk, cherrytomater og basilikumblade på spyd.
Kom en halv skive ost på hver kiks.
Læg kinaradise i stænger, jordbær og blåbær ved siden af.

Fordeling i Sense-spisekassen
HÅNDFULD 1 (+2): Tomater, peberfrugt,
jordbær, blåbær, agurk, kinaradise
HÅNDFULD 3: Frikadeller
HÅNDFULD 4: Rugbrød, rugkiks
FEDT: Smør, ost
SMAGSGIVER: Basilikum

BEMÆRK
1) Opskriften er udviklet med udgangspunkt i spisekassemodellen for børn og unge.
2) Der er brugt, hvad der svarer til to-tre 'håndfulde 4' for en gennemsnitskvinde.
3) Jordbær og blåbær tæller med i 'håndfuld 1 (+2)' for børn og unge – voksne kan også vælge at placere frugt som del af 'håndfulde 2'. Børn og unge kan tilvælge et til tre mellemmåltider efter behov.

Energifordeling per person
560 kcal
Protein 33 g
Kulhydrat 46 g
Fedt 25 g
Kostfibre 11 g

PRINT TILBAGE