shop 0

Moussaka med oksekød, sød kartoffel og aubergine

Et godt alternativ til den traditionelle lasagne.

Tilberedningstid: cirka 70 minutter
Mængde: 4 personer

Det skal du bruge

Kødsovs
600 g hakket oksekød, maks. 10 %
2 løg
4 fed hvidløg
2 dåse flåede tomater
2 dl grøntsagsbouillion
2 spsk. oregano
Salt og peber
Evt. lidt hvedemel til jævning 
 
Lag i moussaka
2 store aubergine
2 sød kartofler (ca. 320 g)
2 spsk. olivenolie (ca. 20 g)
 
Bechamelsauce
20 g smør
2 spsk. hvedemel
3 dl minimælk
1 tsk. revet muskatnød
Salt og peber

Pynt
60 g revet emmentaler, min. 31+/18 %
Bredbladet persille

Sådan gør du
Brun oksekødet på en varm pande, til det har skiftet farve. Hak løg og hvidløg og brun det sammen med kødet. Tilsæt flåede tomater, grøntsagsbouillon og oregano og lad saucen simre 10-15 minutter. Smag til med salt og peber og jævn eventuelt saucen med lidt mel udrørt i koldt vand.
Skyl aubergine og sød kartoffel. Skær dem i cirka 4 mm tykke skiver. Det er ikke nødvendigt at skrælle dem først. Læg kartoffelskiverne i koldt vand, indtil retten skal samles.
Varm olien op på en pande og svits aubergineskiverne på begge sider, til de er let gyldne. Læg dem til side.
Smelt smør og tilsæt hvedemel, pisk kraftigt, og rør mælk i lidt ad gangen, indtil saucen har en passende konsistens. Smag til med muskatnød, salt og peber.
Dup sød kartoffelskiverne tørre og læg først et lag af dem i et smurt ovnfast fad (ca. 30 x 40 cm). Læg derpå halvdelen af kødsaucen, auberginer, resten af kødsaucen, sød kartoffelskiver og slut af med bechamelsauce. Lav eventuelt flere lag.
Bag retten ved 200 grader i cirka 30 minutter. Drys revet emmentaler over og bag moussakaen i yderligere 10-15 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Servér med frisk bredbladet persille på toppen.

Fordeling i forhold til Sense-spisekassemodellen
Håndfuld 1 (+2): Løg, flåede tomat, aubergine, sød kartoffel
Håndfuld 3: Oksekød
Håndfuld 4: Mel
Fedt: Olie, smør, emmentaler
Mælkeprodukt: Mælk
Smagsgivere: Hvidløg, bouillon, oregano, salt, peber, muskat, persille

TIP
1) Køb en færdiglavet Bechamelsauce.
2) Sød kartoffel kan erstattes af bagekartoffel.
3) Brug squash i stedet for aubergine – squash skal ikke steges først.
4) Gem evt. rester til frokost næste dag.

Energifordeling per person
605 kcal
Fedt 30 g
Protein 44 g
Kulhydrat 35 g
Kostfibre 9 g

PRINT TILBAGE