shop 0

Flanksteak med sød kartoffel og urtebearnaise

Opskriften er taget fra bogen "To nemme uger med Sense - også for dig med diabetes".

Tilberedningstid: 60 minutter
Mængde: 2 personer

Det skal du bruge

Flanksteak og grønt

2 mellemstore søde kartofler
1 tsk. groft salt
2 spsk. olivenolie (20 g)
240 g flanksteak
200 g rosenkål
6 skiver bacon
2 spsk. frisk rosmarin
½ tsk. peber
100 g fuldkornsflute

Urtebearnaise
3 spsk. fraiche, maks. 9 %
1 lille tsk. mayonnaise
0,5 tsk. bearnaiseessens
1-2 tsk. estragon
Evt. salt og sødemiddel

Sådan gør du
Skræl de søde kartofler. Læg dem på et skærebrædt og skær dem i tynde skiver på tværs, uden at skære helt igennem. Læg kartoflerne i en lidt stor bradepande, dryp en spiseskefuld olie over og krydr med salt. Læg rosmarin ved og bag kartoflerne ved 200 grader i cirka 50 minutter, til de er møre.
Gnid olie, salt og peber på overfladen af flanksteaken.
Brun den ét minut på begge sider på en varm, tør pande.
Steg den derefter ved jævn varme i otte minutter. Vend den et par gange undervejs.
Pak den stegte flanksteak i alufolie, hold den varm og lad den hvile i 15 minutter.
Skyl rosenkålene og kassér de yderste grove blade. Vikl en halv skive bacon omkring hvert lille rosenkålshoved. Bag dem sammen med de søde kartofler de sidste 20-25 minutter af bagetiden. Vend dem et par gange, så baconen bliver sprød på alle sider.
Rist eventuelt flute.
Rør fraiche, mayonnaise, bearnaiseessens og estragon sammen til en kold sovs. Smag eventuelt til med salt og sødemiddel.
Skær kødet i skiver og server det sammen med hasselback sød kartoffel, rosenkålsbomber,  urtebearnaise og flute.

Fordeling i Sense-spisekassen
Håndfuld 1+(2): Sød kartoffel, rosenkål
Håndfuld 3: Flanksteak, bacon
Håndfuld 4: Flute
Fedt: Olie, mayonnaise
Dressing: Fraiche
Smagsgiver: Salt, rosmarin, peber, bearnaiseessens, estragon,    
               
TIP
Du kan undlade flute og eventuelt drikke et glas vin til maden i stedet.

Energifordeling per person
650 kcal
Protein 43 g
Kulhydrat 47 g
Fedt 29 g
Kostfibre 11 g

PRINT TILBAGE

ANDRE GODE SENSE OPSKRIFTER