shop 0

Sense-fiberbrød

Brødet er naturligt glutenfrit, laktosefrit og passer i en low Fodmap kostplan.

Tilberedningstid: Ca. 125 minutter, heraf 120 minutter i ovn
Mængde: 1 brød
Bemærk: Der bliver et lille brød ud af portionen. Skiverne bliver på størrelse med en halv skive almindelig rugbrød.

Det skal du bruge
0,5 liter laktosefri mælk
25 g gær
5 dl havreklid (ca. 235 g)
1,25 dl hørfrø (ca. 90 g)
1,25 dl sesamfrø (ca. 75 g)
1 tsk. groft salt

Til formen
1 tsk. olie

Sådan gør du
Hæld kold mælk i en skål og smuldr gæren i. Rør havreklid, hørfrø, sesamfrø og salt i og hæld med det samme dejen i en smurt sandkageform (1 liter eller 9 x 24 centimeter).
Sæt brødet nederst i en kold ovn, tænd ovnen på 170 grader og bag brødet i 120 minutter. Der må ikke bruges varmluft.
Fordeling i Sense-spisekassen
To tynde skiver tæller cirka en håndfuld 4.

TIP
1) Du kan bruge almindelig letmælk, minimælk eller kærnemælk, hvis brødet ikke behøver at være laktosefrit.
2) Byt 1 dl havreklid ud med majsmel eller boghvedemel.
3) Miks frø og kerner med hvad, du har. Chiafrø, græskarkerner, solsikkekerner osv.
4) Hvis du spiser vegansk, kan du skifte mælk ud med plantedrik og bruge gærflager.

Energifordeling per 100 gram Sense-fiberbrød
190 kcal
Fedt 9 g
Protein 9 g
Kulhydrat 17 g
Kostfiber 6 g

PRINT TILBAGE