shop 0

Risengrød med kanelsukker

Ingen jul uden en god gang risengrød - og der er plads til et glas saft eller hvidtøl til.

TILBEREDNINGSTID: cirka 65 minutter
Mængde: 2 personer

Det skal du bruge

Risengrød

100 g grødris
0,5 dl vand
0,5 liter letmælk
1 nip salt
 
Kanelsukker
2 spsk. sukker
1 tsk. kanel
 
Andet
20 g smør

Sådan gør du
Skyl risene i koldt vand og giv dem et opkog i vand.
Tilsæt mælk, når vandet er absorberet, og giv risene et opkog igen.
Skru helt ned på lav varme og lad grøden simre i cirka 50 minutter.
Rør engang imellem, så den ikke brænder på.
Smag til med salt.
Bland sukker og kanel til kanelsukker.
Servér risengrød med smørklat og kanelsukker.

Fordeling i Sense-spisekassen
HÅNDFULD 4: Ris
FEDT: Smør
MÆLKEPRODUKT: Mælk
SMAGSGIVERE: Salt, sukker, kanel

TIP
1) Gryden med grød kan koge færdig i høkasse eller pakkes ind i en dyne, når mælk og ris er varmet godt op. Der kan den sættes om formiddagen og være spiseklar til aften. Sørg for, at gryden er stor nok, så den ikke koger over.
2) Drik et glas saftevand eller en hvidtøl til grøden.

Energifordeling per person
435 kcal
Fedt 13 g
Protein 12 g
Kulhydrat 66 g
Kostfibre 1 g

PRINT TILBAGE