Tilberedningstid: cirka 35 minutter
Mængde: 2 personer
BEMÆRK: Der er 4 portioner pandekager, så der er nok til frokost eller aftensmad næste dag.
Det skal du bruge
GRØNNE PANDEKAGER 8 STK.
150 g hvid fuldkornshvedemel
3 dl minimælk
50 g frisk spinat
25 g frisk basilikum
3 æg
½ tsk. salt
10 g olie
TUNSALAT
1 dåse tun
150 g hytteost
2 spsk. sød chilisauce
1 nip salt og peber
100 g rød peberfrugt
½ rødløg
100 g ærter
PYNT
½ avokado
Evt. stærk chilisauce
Sådan gør du
Rør mel og mælk sammen til en jævning. Tilsæt spinat og basilikum og blend til en ensartet masse.
Tilsæt æggene ét ad gangen og krydr med salt. Steg pandekagerne i olie i en lille pande. Der bliver otte pandekager i alt.
Dræn væden fra tunen og vend tunkødet sammen med hytteost, chilisauce, lidt salt og peber.
Skær peberfrugt i strimler og rødløg i tern. Optø ærterne. Vend peberfrugt, rødløg og ærter i tunsalaten.
Anret i alt fire pandekager med tunsalat – to til hver person. Pynt med skiver af avokado og eventuelt lidt stærk chilisauce.
Gem resten af pandekagerne til næste dag.
Fordeling i Sense-spisekassen
Håndfuld 1 (+2): Spinat, peberfrugt, rødløg, ærter
Håndfuld 3: Æg, tun, hytteost
Håndfuld 4: Mel
Fedt: Olie, avokado
Mælkeprodukt: Minimælk
Smagsgivere: Basilikum, salt, chilisauce, peber
TIP
Anret pandekagerne som en sandwich med tunsalat imellem.
Energiindhold
540 kcal
Fedt 19 g
Protein 40 g
Kulhydrat 47 g