shop 0

Stegt marineret tofu med lun kartoffelsalat

En vegetarisk ret med masser af protein og smag.

Tilberedningstid: cirka 30 minutter
Mængde: 2 personer
Bemærk: Gomashio er japansk og betyder slet og ret sesamsalt – goma = sesam og shio = salt.
Du kan marinere almindelig tofu i minimum 30 minutter i sojasauce, hvidløg, ingefær, honning og limesaft.

Det skal du bruge
250 g små kartofler
4 små gulerødder
1 hjertesalat
1 håndfuld selleriblade med stilk, bredbladet persille eller koriander
1 rødløg
300 g romanesco eller blomkål (cirka 300 g)
2 tomater
30 g olivenolie
220-260 g marineret tofu – gerne to stykker á cirka 120 gram
20 g gomashio eller 20 g sesamfrø med ½ tsk. havsalt
½ tsk. salt
Saften fra 1 lime
1 dl yoghurt naturel

Sådan gør du
Kog kartoflerne i letsaltet vand.
Halvér gulerødderne og hjertesaltet og skær dem i tynde skiver på langs. Hak selleriblade og stilk.
Skær løget i kvarte. Skær to kvarte i tynde skiver og gem to kvarte - de skal steges samme med romanesco og tofu.
Skær romanesco i to store stykker og tomater i skiver.
Kom 20 gram olivenolie på en mellemvarm pande. Læg tofu, de to kvarte løg og romanesco på panden.
Lad det hele ligge indtil det har fået en flot brun stegeskorpe.
Vend først løg, så romanesco og tofu. Tag løgene af, når de er færdige. Vend tofustykkerne flere gange på alle flader.
Romanesco og tofu skal stege i cirka 10-15 minutter til tofuen er gennemvarmet og har fået en sprød skorpe hele vejen rundt.
Kom ¾ del af gomashioblandingen på både romanesco og tofu. Vend det hele et par gange på panden.
Del kartoflerne i mindre stykker og vend kartoflerne sammen med gulerødder, hjertesalat, selleri, rødløg, stegte rødløg, tomater, salt og limesaft.
Anret kartoffelsalat, romanesco og tofu på en tallerken. Drys det sidste gomashio på og kom yoghurt på som dressing.
Dryp lidt olivenolie hen over retten.

Fordeling i Sense-spisekassen 
Håndfuld 1 (+2): Gulerod, salat, rødløg, romanesco, tomat
Håndfuld 3: Tofu
Håndfuld 4: Kartoffel
Fedt: Olivenolie, sesamfrø
Mælkeprodukt: Yoghurt naturel
Smagsgivere: Selleri, salt, limesaft

TIP
Du kan erstatte tofu med oksekød med kylling, svinekød, kalvekød, rejer, æg, bønner eller kikærter.

Energiindhold per person
630 kcal
Fedt 35 g
Protein 34 g
Kulhydrat 45 g
Kostfibre 15 g

PRINT TILBAGE

ANDRE GODE SENSE OPSKRIFTER