shop 0

Morgenmadsvafler med gulerod og appelsin

Du kan spise dem på den søde måde eller på den salte måde. Se detaljerne sidst i opskriften nedenfor.

Tilbedredningstid: Cirka 30 minutter
Mængde: 2 personer

Det skal du bruge

VAFLER CIRKA 4-6 STYK

250 g gulerod
1 appelsin
2 æg
60 g fraiche
1 dl havregryn
0,5 dl boghvedemel eller hvedemel
1 tsk. kardemomme
1 tsk. vaniljesukker
½ tsk. salt
1 tsk. bagepulver
40 g smør

Sådan gør du
Skræl gulerødderne og skær appelsinkødet i mindre stykker.
Riv gulerødderne og kom, appelsinkød, æg og fraiche i en foodprocessor sammen med havregryn, boghvedemel, kardemomme, vaniljesukker, salt og bagepulver.
Blend det til en ensartet masse, der er en smule klumpet.
Smelt smørret og vend det i vaffeldejen.
Bag vaflerne. De skal bage lidt længere tid end almindelige vafler.
Jo tyndere, du bager dem – jo mere sprøde bliver de. Men de bliver ikke sprøde på samme måde som almindelige vafler.
1) Spis dem som de er.
2) Servér dem med en deciliter skyr, et drys af 15 gram nødder og 1 tsk. ahornsirup per person.
3) Brug dem i stedet for brød: Fyld to vafler per person med et par salatblade, en teskefuld pesto og to skiver hamburgerryg i hver vaffel.
4) Hvis du ikke har et vaffeljern, så lav små pandekager i stedet for.

Fordeling i Sense-spisekassen 
Håndfuld 1: Gulerod, evt. salat
Håndfuld 2: Appelsin
Håndfuld 3: Æg, evt. hamburgerryg
Håndfuld 4: Havregryn, mel
Fedt: Smør, evt. mandler, evt. pesto
Mælkedressing: Fraiche
Mælkeprodukt: Evt. skyr
Smagsgivere: Kardemomme, vaniljesukker, salt, evt. ahornsirup
Frit: Bagepulver

TIP
1) Hvis du ikke har en foodprocesser, så riv gulerødderne og blend det hele eller bland det i en skål – men så er det bedst at bruge finvalsede havregryn.
2) Lav dobbeltportion af vaflerne, så kan du bruge dem til madpakken.
3) Hvis du udelukkende vil bruge dem som madvafler, så kan du undlade kardemomme og vaniljesukker.

Energifordeling per person
1) 2-3 vafler for sig selv:
450 kcal – Fedt 26 g – Protein 13 g – Kulhydrat 39 g – Kostfibre 8 g

2) 2-3 vafler med en deciliter skyr, 15 gram mandler og 1 tsk. ahornsirup:
630 kcal – Fedt 32 g – Protein 28 g – Kulhydrat 53 g – Kostfibre 9 g

3) 2-3 vafler med salat, 2 tsk. pesto og fire skiver hamburgerryg:
530 kcal – Fedt 30 g – Protein 21 g – Kulhydrat 42 g – Kostfibre 8 g

PRINT TILBAGE