Sense og Diabetesforeningen

Sense har indgået et samarbejde med Diabetesforeningen. Læs pressemeddelelsen her:

 

 

Sense og Diabetesforeningen vil forebygge overvægt og type 2-diabetes

 

Suzy og Jesper Wengel, der står bag Danmarks mest populære vægttabsmetode, Sense, har indgået en samarbejdsaftale med Diabetesforeningen. Målet er at bremse udviklingen af type 2-diabetes.


300.000 danskere skønnes at have forstadie til type 2-diabetes, og tallet stiger år for år. Med få kostændringer samt fokus på bevægelse er det muligt at forebygge udviklingen af type 2-diabetes, og ikke mindst de følgeskader i hjertet, nyrerne, øjnene og følesansen i fødderne, som sygdommen i værste fald kan føre til på sigt.

 

Der er solid evidens for, at vægttab i sig selv er et effektivt middel mod udviklingen af type 2-diabetes. Derfor er Diabetesforeningen gået i samarbejde med teamet bag kostredskabet Sense.

 

- I Diabetesforeningen ønsker vi at sætte endnu mere fokus på den store gruppe af danskere, der er i risiko for at udvikle type 2-diabetes. Mange vil gerne tabe sig og leve mere sundt, men ved måske ikke lige, hvordan de skal gribe det an. Sammen med Sense håber vi at møde folk, hvor de er, ved at give dem gode og effektive kostværktøjer, der er nemme og sunde at gå til, siger faglig direktør i Diabetesforeningen, Kristian Johnsen. 

 

Dykker ned i gode og dårlige vaner
Sense er udviklet af Suzy og Jesper Wengel og benyttes med stor succes til vægttab af tusindvis af danskere. Sense er et simpelt og populært redskab, som gør det nemt at tilpasse portionsstørrelser efter behov. Man følger ikke en bestemt kostplan, men spiser det, man plejer blot i tilpassede mængder.

 

Sense og Diabetesforeningen har sammen etableret et kostfagligt grundlag for samarbejdet, som bygger på de officielle kostråd, og sammen vil man udvikle værktøjer, der vil kunne betyde afgørende forbedringer. Første konkrete mål for samarbejdet er en fælles bog, som vil udkomme til januar 2019.

 

- Sammen med Diabetesforeningen dykker vi ned i de gode og dårlige vaner, der går igen hos mennesker, der er i risiko for at udvikle type 2-diabetes. På baggrund af en kortlægning af vaner vil vi sammen komme med konkrete målsætninger for, hvordan vanerne kan bibeholdes, ændres eller helt droppes. Opskrifterne vil tilgodese, at der er forskel på kvinder og mænds energibehov – og give mulighed for stabil vægt og/eller vægttab uden store afsavn og sult, siger Suzy Wengel.

 

Arver genetik og livsstil
Type 2-diabetes er meget arveligt. Hvis begge ens forældre har type 2-diabetes har børn 80 % risiko for at udvikle sygdommen. Samtidig er der ikke kun tale om den genetiske arv, men også om den livsstil man "arver" fra sine forældre.

 

Det betyder også, at selvom en person er genetisk disponeret for type 2-diabetes, så er det ofte en usund livsstil med overvægt og/eller for lidt motion, der er udslagsgivende for, om vedkommende udvikler sygdommen. Man regner med at cirka 80 % af dem, der får type 2-diabetes, er overvægtige.

 

Kontakt:
Diabetesforeningen, pressemedarbejder: Jacob Gyldenløve Aaen, jga@diabetes.dk, tlf. 41 91 88 22

Sense, Suzy Wengel, sense@slankmedfornuft.dk , tlf. 40 97 36 82

 

 

 

 
 

 

 

Mere Sense...

Ovenstående var en kort introduktion til Sense

- men der er meget mere viden at hente.

 

Hvis du vil vide mere, så læs med her:

 

Bøger

Læs mere i bøgerne om Sense: Grundbogen ’Sense - slank med fornuft’ giver dig en grundig introduktion til Sense, før- og efterhistorier samt opskrifter og meget mere. I opskriftsbøgerne finder du inspiration til sund og velsmagende mad.

Video

I videoerne her på siden kan du ligeledes finde masser af nyttig viden og inspiration. Jeg giver dig en grundig gennemgang af, hvad Sense går ud på og kommer også omkring emner som motion, opstartsbivirkninger og vægtvedligeholdelse.

Konsulent-netværk

Ønsker du personlig hjælp og sparring på din vægttabsrejse? Så er et forløb hos en Sense-konsulent formentlig lige noget for dig. Sense har konsulenter fordelt over hele landet - find en konsulent nær dig lige her.
 

Sociale medier

Sense er på Facebook under navnet ’Sense - slank med fornuft’ og Sense - slank med fornuft - spørgsmål og svar og på Instagram under navnet @senseslankmedfornuft. I den lukkede Facebookgruppe Sense slank med fornuft - spørgsmål og svar finder du et fællesskab med flere end 100.000 mennesker, der ligesom dig interesserer sig for vægttab og vægtvedligeholdelse samt sund og mættende mad. Gruppen er kendetegnet ved en god tone, hvor medlemmerne inspirerer og støtter hinanden ved at dele opskrifter, vægttabshistorier og op- og nedture på rejsen med Sense. Gruppen styres af en række administratorer, heriblandt jeg selv, der svarer på spørgsmål om stort og småt og sørger for, at den gode tone opretholdes. Vi lukker nye medlemmer ind hver torsdag, og du er velkommen.
Nyhedsbrev
 
Tilmeld dig nyhedsbrevet

Nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbrev ud én gang om ugen. I nyhedsbrevet finder du inspiration og nyheder fra vores verden. Det kan være før- og efterhistorier, opskrifter, nyheder om foredrag og generelle kommentarer til sundhedsdebatten. Du tilmelder dig nyhedsbrevet her.