shop 0

Kostvejlederuddannelsen
med speciale i Sense

OBS! Vi udbyder pt. ikke uddannelser og kurser

SUNDHED - GANSKE SIMPELT

FORDYB DIG I TEORIEN BAG SENSE

Bliv Kostvejleder med speciale i Sense

Udvid dine kostfaglige kompetencer og fordyb dig i teorien bag Sense. Lær om kostens sammensætning og om, hvordan den optages i kroppen. Få en forståelse af, hvordan vores sundhed påvirkes af det, vi spiser og drikker, og få kendskab til, hvordan du kan hjælpe andre til et varigt vægttab og en ændret livsstil.

EARLY BIRD RABAT: Spar 2.000 kr. ved tilmelding senest 2 uger før uddannelsesstart.
 

ERNÆRINGSFAGLIG VIDEN I PRAKSIS

Sense-teamets kliniske diætist Lotte Noe og professor Jesper Wengel
ScandiSense Akademiet

 

mentor_block-img

Kostvejlederuddannelsen kombinerer 
viden om Sense og kostens betydning for sundhed. Uddannelsen strækker sig over 4-5 måneder, så de nye værktøjer kan integreres mellem modulerne.

  • 3 grundmoduler med fokus på Sense
  • 5 ernæringsfaglige specialemoduler
  • 1 certificeringsmodul
mentor_block-img

Sense er blevet danskernes foretrukne metode til vægttab og sund livsstil.

Vil du fordybe dig i teorien bag Sense og udvide dine kostfaglige kompetencer, er dette den rigtige uddannelse for dig.

mentor_block-img

Dine primære undervisere er Sense-teamets kliniske diætist Lotte Noe og professor Jesper Wengel. Derudover vil du møde kvinden bag Sense, Suzy Wengel, samt psykolog Lotte Quist Michaelsen og VaneCoach Jørgen Michaelsen.

KOSTVEJLEDERUDDANNELSENS OPBYGNING OG MODULER

GRUNDMODULER

Modul 1 Basal ernæring i Sense-perspektiv Principperne bag Sense indlæres med reference til centrale ernæringsmæssige faktorer og aspekter. Dette vil inkludere en praktisk og konkret gennemgang af makro- og mikronæringsstoffer samt kobling imellem Sense og de officielle kostråd. Undervejs i forløbet vil diverse kostmyter blive taget op til diskussion og sat i relation til virkeligheden.

Modul 2 Sense som arbejdsredskab Forskellige moderne diæter og kost-trends gennemgås i sammenhæng med Sense. Fordele og udfordringer med Sense vil blive behandlet – ikke mindst i relation til dit virke som vejleder, hvor du vil skulle guide klienter på vej mod en sundere levevis og i mange tilfælde et vægttab. Du vil blive klædt på til at kunne give en overordnet forklaring på, hvordan de forskellige fødeemner omsættes i kroppen. 

Modul 3 Slip kurmentaliteten - Sense i et psykologisk perspektiv Skal et vægttab holde, er det helt afgørende med et balanceret og normaliseret forhold til mad. Med Sense får du simple guidelines til vægttab helt uden kalorietælling og køkkenvægt. Vi vil arbejde med at forstå, hvorfor Sense netop derfor matcher den psykologiske viden på området, hvor mad kædes sammen med glæde, nydelse, gode vaner og fællesskab i stedet for forbud, begrænsninger og dårlig samvittighed.

SPECIALEMODULER

Modul 4 Næringsstofferne Vi vil dykke ned i de kemiske og fysiologiske detaljer omkring kostens sammensætning og omsætning i kroppen. Vi vil tale om kulhydrater, proteiner, fedtstoffer og alkohol (makronæringsstofferne) samt vitaminer og mineraler, men hele tiden vil vi konkretisere indholdet, så du kan relatere det teoretiske med det praktiske. 

Modul 5 Energiomsætningen I kroppen omsættes de forskellige næringsstoffer, så vi får energi og kan fungere. Disse processer, der inkluderer fordøjelsen, vil blive introduceret, og vi vil diskutere hormonernes betydning, og hvad der sker, når man bliver overvægtig. Dette vil inkludere energiberegninger, men vi vil arbejde med en forståelse af disse forhold i relation til klienters forskelligartede fysiske og mentale forudsætninger og status.

Modul 6 Kost og sundhed Med udgangspunkt i fakta og videnskabelige undersølgelser, vil vi gennemgå hvordan kosten påvirker vores sundhed på godt og ondt. Vi vil i denne sammenhæng blandt andet diskutere kost i relation til forskellige sygsomme, blandt andet diabetes, hjerte-/karsygdomme, kræft, psoriasis, stofskiftet og gigt, men også de forbehold, som man som praktiserende kostvejleder skal tage i denne sammenhæng. Vi vil ligeledes arbejde med antiinflammatorisk kost og diskutere tarmbakteriernes betydning for vores sundhed og kostens omsætning.

Modul 7 Kostmyter Sense er evidensbaseret, men det er der desværre en række kostmyter, der ikke er. Baseret på de hidtidige moduler i uddannelsen, vil vi diskutere de vigtigste kostmyter for at se, hvilke der bør punkteres. I relation hertil vil vi diskutere status for folkesundheden, samt hvordan kostmyter kan have indflydelse på denne og den kostforvirring, som mange mennesker oplever.

Modul 8 Dit virke som Kostvejleder med speciale i Sense Med udgangspunkt i din faglige viden om kost og mad vil vi klæde dig på til at virke som kostvejleder. Igennem praktiske øvelser vil du blive trænet i at forholde dig til konkrete problemstillinger i relation til kost, ernæring, overvægt og sundhed.  

CERTIFICERING

Modul 9 Afslutning og certificering Kostvejlederuddannelsen afsluttes med en mundtlig certificering på baggrund af case-opgave.

moduler-img

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Kursusstart Efterår 2021:  23/9 + 24/9 + 25/9 - alle dage fra kl. 9-16.30
Målgruppe

Sundhedsprofessionelle, som måske allerede arbejder med livsstilsændringer og vægttab, men som ønsker at styrke deres ernæringsfaglige viden. Det kunne fx være sygeplejersker - kostvejledere - coaches - personlige trænere - sundhedsplejersker - psykoterapeuter - psykologer m.fl.

Dig, som ønsker at skifte karriere og gøre arbejdet med livsstilsændringer og vægttab til din fremtidige levevej.

Dig, som blot ønsker at blive klogere på kostens betydning for vores sundhed.

Adgangskrav Ingen specifikke adgangskrav
Sted

Alle uddannelser/kurser foregår på Fyn. 

Adresse: Danhostel Kerteminde, Skovvej 46, 5300 Kerteminde

Undervisere

Klinisk diætist Lotte Noe Haulrik og professor Jesper Wengel er kursusledere og faste undervisere på uddannelsen.

Gæsteundervisere

Suzy Wengel - ophavskvinden til Sense - vil introducere Sense som arbejdsredskab på modul 2. Desuden vil psykolog Lotte Quist Michaelsen og VaneCoach Jørgen Michaelsen undervise på modul 3.

Læs mere om de forskellige undervisere her.

Forplejning

Kaffe/te i undervisningstiden samt frokostbuffet på alle moduler. 

OBS: Ved specialbehov kontakt da selv kursusstedet.

Fremtidsmuligheder

For nogle af vores certificerede Kostvejledere understøtter uddannelsen arbejdet som fx sygeplejerske, coach, personlig træner, psykolog eller andet, og for andre er den springbrættet til et liv som selvstændig. I begge tilfælde gælder det, at du efter afsluttet uddannelse og certificering kan ansøge om at blive Sense-vejleder og hermed en del af Sense Netværket. Danmarks største og mest professionelle netværk for dig, som arbejder med sundhedspsykologi og ernæring.

Læs mere her.

Yderligere information Mail: kontakt@scandisense.dk 

KURSUS 2021

Fyn - Efterår

Modul 1
Modul 2
Modul 3
23.09.21
24.09.21
25.09.21
Modul 4
Modul 5
28.10.21
29.10.21
Modul 6
Modul 7
18.11.21
19.11.21
Modul 8 09.12.21
Certificering 10.12.21
TILMELD DIG HER

KURSUS 2022

Fyn - Efterår

Modul 1
Modul 2
Modul 3

Sept. 2022
-
-

Modul 4
Modul 5
Okt. 2022
-
Modul 6
Modul 7
Nov. 2022
-
Modul 8 Dec. 2022
Certificering Jan. 2023

TILMELD DIG HER

Tilmeld dig Facebook-gruppen ScandiSense Akademiet for løbende information om vores uddannelser

mentor-img

Kostvejlederuddannelsen
med speciale i Sense

Early bird*
Kr. 16.750,- (inkl. moms)

Sense-bogpakke medfølger

Normalpris
kr. 18.750,- (inkl. moms)

Spar kr. 2.000
indtil 2 uger før uddannelsesstart

 

Max. 24 pladser pr. hold

GDPR - privatlivsbeskyttelsespolitik:
Når du deltager i en ScandiSense Akademi-uddannelse eller et kursusforløb, accepterer du automatisk vores persondatapolitik.
Læs mere her.

JA TAK, TILMELD MIG
mentor-img 

Ekstra besparelse

Spar 7.500 kr. ved at kombinere
Mad & Psyke Mentoruddannelsen
og Kostvejlederuddannelsen.

Læs mere om Mad & Psyke Mentoruddannelsen her.

kr. 30.000,- (inkl. moms)

Normalpris
kr. 37.500,- (inkl. moms)

Spar kr. 7.500

GDPR - privatlivsbeskyttelsespolitik:
Når du deltager i en ScandiSense Akademi-uddannelse eller et kursusforløb, accepterer du automatisk vores persondatapolitik.
Læs mere her.

JA TAK, TILMELD MIg kombinationsuddannelsenLÆS MERE OM Mad & Psyke MENTORUDDANNELSEN

Det har været en fornøjelse at blive undervist af så kompetente og dygtige undervisere, der virkelig har formået at gøre stoffet vedkommende og interessant. Jeg føler mig godt klædt på til fremadrettet at kostvejlede på egen hånd.

Katrine Bøg Larsen

Jeg har på egen krop mærket, hvordan Sense har forandret mit liv, så jeg i dag føler mig fyldt med energi og overskud. Derfor har jeg valgt at uddanne mig til Kostvejleder med speciale i Sense, så jeg kan hjælpe andre til at træffe gode madvalg og på den måde få det bedre.

Kitter Poulsen

Uddannelsen har givet mig redskaber, som jeg både kan bruge personligt og i mit fremtidige virke som kostvejleder. Det har givet mig en faglig tryghed at få en stor viden om mad, sygdomme, allergi, Sense m.m.

Cille Bach

Kostvejlederuddannelsen med speciale i Sense kan varmt anbefales og har for mig været en meget lærerig proces. Vi er omgivet af dygtige og engagerede undervisere, der både har fokus på fysisk og psykisk sundhed.

Karina Fugleberg Petersen