shop 0

Mad & Psyke Mentoruddannelsen med speciale i Sense

OBS! Vi udbyder pt. ikke uddannelser og kurser

VEJEN TIL ET AFSLAPPET FORHOLD TIL MAD, KROP & VÆGT

LÆR OM FORHOLDET MELLEM MAD & PSYKE

Bliv Mentor i mad & psyke med speciale i Sense

Lær, hvordan du hjælper andre til varigt vægttab og et afslappet forhold til mad, krop og vægt ved at forstå - og arbejde med forholdet mellem mad og psyke. Få effektive psykologiske redskaber til og opnå viden om, hvordan du med kostprincipperne fra Sense fremmer et naturligt og fleksibelt forhold til mad. Eneste uddannelse af sin art i Danmark ledet af psykolog og VaneCoach.

EARLY BIRD RABATSpar 2.000 kr. ved tilmelding senest 2 uger før uddannelsesstart.
 

SUNDHEDSPSYKOLOGI I PRAKSIS

Sense-teamets psykolog Lotte Quist Michaelsen & VaneCoach Jørgen Michaelsen

Mentorer i mad & psyke med speciale i Sense
ScandiSense Akademiet

mentor_block-img

Mentoruddannelsen kombinerer viden om Sense som redskab til normaliseret spisning og sundhedspsykologi.

  • 3 grundmoduler med fokus på Sense
  • 5 psykologiske specialemoduler
  • 1 certificeringsmodul
mentor_block-img

Uddannelsen er baseret på RARRT® -principperne udviklet af Institut for Relationspsykologi. RARRT® er en forkortelse for Relationel, Anerkendende, Ressourcefokuseret og Reflekteret Teori. Principperne understreger relationers afgørende betydning - også i det professionelle møde.

mentor_block-img

Varigheden er 4-5 måneder, så de nye værktøjer kan integreres mellem modulerne.

Dine primære undervisere er psykolog Lotte Quist Michaelsen og VaneCoach Jørgen Michaelsen, men du vil også møde Suzy Wengel - kvinden bag Sense - samt Sense-teamets kliniske diætist, Lotte Noe.

MENTORUDDANNELSENS OPBYGNING OG MODULER

GRUNDMODULER

Modul 1 Basal ernæring i Sense-perspektiv Principperne bag Sense indlæres med reference til centrale ernæringsmæssige faktorer og aspekter. Dette vil inkludere en praktisk og konkret gennemgang af makro- og mikronæringsstoffer samt kobling imellem Sense og de officielle kostråd. Undervejs i forløbet vil diverse kostmyter blive taget op til diskussion og sat i relation til virkeligheden.

Modul 2 Sense som arbejdsredskab Forskellige moderne diæter og kost-trends gennemgås i sammenhæng med Sense. Fordele og udfordringer med Sense vil blive behandlet – ikke mindst i relation til dit virke som mentor, hvor du vil skulle guide klienter på vej mod en sundere levevis og i mange tilfælde et vægttab. Du vil blive klædt på til at kunne give en overordnet forklaring på, hvordan de forskellige fødeemner omsættes i kroppen. 

Modul 3 Sense som reskab til at slippe kurmentaliteten Skal vægttabet være varigt, er det helt afgørende at normalisere forholdet til mad. Mad skal ikke være lig med forbud, restriktioner og dårlig samvittighed, men med glæde, nydelse, fællesskab og kærlighed.

SPECIALEMODULER

Modul 4 Dig i rollen som Mentor i Mad & Psyke Oplev, hvordan dit eget forhold til mad – positivt eller negativt – kan bruges konstruktivt i klientarbejdet. Og hvordan din personlige erfaring og faglige viden styrker dig i rollen som Mentor i mad og psyke.

Modul 5 Relationer skaber individet Få indsigt i, hvordan relationers kvalitet er altafgørende for det enkelte menneskes udviklingsmuligheder. Dertil hvordan både årsager og løsninger på uhensigtsmæssige spisemønstre findes i relationen. I relationen til andre, til klienten selv, til mad, krop og vægt.

Modul 6 Anerkendelse åbner for udvikling Opnå viden om anerkendelsens dimensioner og betydningen heraf i klient-mentor relationen. Og bliv i stand til at understøtte klientens anerkendelse af sig selv via selvaccept og egenomsorg. Netop selv-anerkendelsen kan være ganske udfordrende – og samtidig fantastisk forløsende - for klienter, der har kæmpet en lang kamp mod vægten.

Modul 7 Ressourcer frigiver potentiale Anvend positiv reframing, som handler om at skabe basis for at se andre, se sig selv og se verden, sådan som den har potentiale til at blive. Verden kan altid betragtes fra forskellige perspektiver. Mange klienter, som kæmper med mad, krop og vægt, kæmper også med et negativt selvbillede. Lær, hvordan du kaster lys på klientens egen fortælling og med afsæt heri åbner mulighed for en ressourceorienteret genfortælling.

Modul 8 Refleksion udfordrer selvfølgeligheder, og teori kvalificerer praksis Opkvalificer din kompetence som Mentor i mad & psyke via refleksion over egen praksis og et dybdegående teoretisk fundament. Bliv præsenteret for arbejdet i reflekterende teams og få en bredere forståelse for uddannelsens relationspsykologiske teoriramme.

CERTIFICERING

Modul 9 Afslutning og certificering Mentoruddannelsen afsluttes med en mundtlig certificering.

moduler-img

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Kursusstart

Efterår 2021:  23/9 + 24/9 + 25/9 - alle dage fra kl. 9-16.30

Målgruppe

Sundhedsprofessionelle, som måske allerede arbejder med livsstilsændringer og vægttab, men som ønsker at styrke deres viden om psykologien bag. Det kunne fx være kostvejledere – PB’ere i Ernæring og Sundhed – coaches – personlige trænere – kliniske diætister – sundhedsplejersker – psykoterapeuter – psykologer m.fl.

Dig, som ønsker at skifte karriere og gøre arbejdet med livsstilsændringer og vægttab til din fremtidige levevej.

Dig, som blot ønsker at blive klogere på dit eget forhold til mad, krop og vægt.

Adgangskrav Ingen specifikke adgangskrav
Sted

Alle uddannelser/kurser foregår på Fyn. 

Adresse: Danhostel Kerteminde, Skovvej 46, 5300 Kerteminde

Undervisere Psykolog Lotte Quist Michaelsen og VaneCoach Jørgen Michaelsen er kursusledere og faste undervisere på uddannelsen.
Gæsteundervisere

Suzy Wengel - ophavskvinden til ‘Sense- slank med fornuft’ - vil sammen med Sense-teamets kliniske diætist, Lotte Noe Haulrik, undervise på modul 1 og 2.

Læs mere om de forskellige undervisere her.

Forplejning Kaffe/te i undervisningstiden samt frokostbuffet på alle moduler.

OBS: Ved specialbehov kontakt da selv kursusstedet.
Fremtidsmuligheder

For nogle af vores certificerede Mentorer i mad & psyke understøtter uddannelsen arbejdet som fx sygeplejerske, klinisk diætist, personlig træner, kostvejleder, psykolog eller andet, og for andre er den springbrættet til et liv som selvstændig. I begge tilfælde gælder det, at du efter afsluttet uddannelse og certificering kan ansøge om at blive Sense-vejleder og hermed en del af Sense Netværket. Danmarks største og mest professionelle netværk for dig, som arbejder med sundhedspsykologi og ernæring.

Læs mere her.

Yderligere information

Mail: kontakt@scandisense.dk
 

KURSUS 2021

Fyn - Efterår

Modul 1
Modul 2
Modul 3
23.09.21
24.09.21
25.09.21

Modul 4
Modul 5

30.10.21
31.10.21
Modul 6
Modul 7
20.11.21
21.11.21
Modul 8 11.12.21
Certificering 15.01.22

TILMELD DIG HER

KURSUS 2022

Fyn - Efterår

Modul 1
Modul 2
Modul 3
Sept. 2022
-
-
Modul 4
Modul 5
Okt. 2022
-
Modul 6
Modul 7
Nov. 2022
-
Modul 8 Dec. 2022
Certificering Jan. 2023
TILMELD DIG HER

Tilmeld dig Facebook-gruppen ScandiSense Akademiet for løbende information om vores uddannelser

mentor-img

 
 

Mad & Psyke Mentoruddannelsen med speciale i Sense

Early bird*
Kr. 16.750,- (inkl. moms)

Sense-bogpakke medfølger

Normalpris
kr. 18.750,- (inkl. moms)

Spar kr. 2.000
indtil 2 uger før uddannelsesstart

 

Max. 24 pladser pr. hold

GDPR - privatlivsbeskyttelsespolitik:
Når du deltager i en ScandiSense Akademi-uddannelse eller et kursusforløb, accepterer du automatisk vores persondatapolitik.
Læs mere her.

JA TAK, TILMELD MIG
mentor-img

Ekstra besparelse

Spar 7.500 kr. ved at kombinere
Mad & Psyke Mentoruddannelsen
og Kostvejlederuddannelsen.

Læs mere om Kostvejlederuddannelsen her.

kr. 30.000,- (inkl. moms)

Normalpris
kr. 37.500,- (inkl. moms)

Spar kr. 7.500

GDPR - privatlivsbeskyttelsespolitik:
Når du deltager i en ScandiSense Akademi-uddannelse eller et kursusforløb, accepterer du automatisk vores persondatapolitik.
Læs mere her.

JA TAK, TILMELD MIG KOMBINATIONSuddannelseN LÆS MERE OM KOSTVEJLEDERUDDANNELSEN

Uddannelsen går et spadestik dybere,
og det er det, der interesserer mig allermest.

Claudia Rønne

Jeg er blevet utroligt bevidst om kun at spise, når jeg føler fysisk sult, og ikke når min hjerne tænker, det er synd for mig.

Belinda Munk Nyhus

Uddannelsen har givet mig en kæmpe indsigt i egne udfordringer og givet mig nogle vanvittigt gode redskaber til at flytte mine klienter.

Lene Foged

Min livslange kamp mod kiloene er slut - Nu har jeg fået mod på også at hjælpe andre!

Trine Skov-Nielsen