shop 0

For første gang i en alder af 49 år, har jeg sluttet fred med mad!

Ane-Soraya Hummel

 

Ane-Soraya Bech Hummel
Kjeldsgårdsvej
2500 Valby

 

+ 45 61 36 94 63

 

slutfredmeddinmad@gmail.com

 

www.slutfredmeddinmad.com

 

Facebook.com/senseslutfredmeddinmad

 

@sorayasfoodstuff


ANE-SORAYA HUMMEL

Hvorfor valgte du Mad & Psyke Mentoruddannelsen med speciale i Sense?
Jeg stod på en skillevej i mit liv arbejdsmæssigt og skulle vælge en ny vej væk fra mit oprindelige erhverv som lærer. Jeg har en PD i Sundhed og ernæring og syntes, jeg manglede nogle værktøjer omhandlende de mentale processer til at komme til at arbejde med det, jeg brænder allermest for - at vejlede mennesker i forhold til sundhed - mentalt og fysisk - vægttab, vægtvedligeholdelse og vægtøgning.

Første gang, jeg stiftede bekendtskab med uddannelsen, var via Facebook, hvor jeg så én af Jørgen og Lottes videoer, hvor de blandt andet viste en model, der meget nemt illustrerede Kurmentalitet contra Livskvalitet. Der gik en ”kæmpe” prås op for mig, og jeg tilmeldte mig uddannelsen på trods af, at jeg bor i København og skulle tage til Viborg - Det er det bedste jeg har gjort for mig selv, både fagligt og personligt.


Hvilken betydning har uddannelsen haft for dig - personligt og professionelt?
Personligt fik jeg på uddannelsen ret hurtigt øjnene op for min egen madhistorie, og gennem den rejse fik jeg en faglig og personlig indsigt i og forståelse af mit eget forstyrrede forhold til mad gennem, hele mit liv. Jeg har været på kur nærmest altid og led også af bulimi i min ungdom. For første gang, i en alder af 49 år, fik jeg ’sluttet fred med min mad’ så at sige, via en selvkærlig og anerkendede tilgang til mit ’hemmelige madliv’. Lotte og Jørgen formåede at skabe så trygt et rum for os alle, at vi turde åbne op for vores private og meget hemmelige ’madliv’. Det har været en kæmpe lettelse for mig - også grænseoverskridende - men på den rigtigt gode måde, hvor en personlig og faglig udvikling har fundet sted.

Professionelt har uddannelsen medført, at jeg i dag arbejder med mennesker i forhold til sundhed - mentalt og fysisk - vægttab, vægtvedligeholdelse og vægtøgning. Jeg arbejder i dag som Sense Premium Konsulent og har både hold og individuelle forløb, hvor alle problemstillinger i forhold til mad- og livskvalitet varetages. I min undervisning bruger jeg altid min mentoruddannelse, som går rigtigt godt hånd i hånd med min ernæringsfaglige uddannelse og baggrund. 

Der er opstået et stærkt fælleskab med de andre mentorer, jeg mødte på uddannelsen, hvor sparring og høj faglighed er med til at videreudvikle mig som Mentor i mad og psyke.


Har dit forhold til mad, krop og vægt ændret sig i løbet af uddannelsen?
Jeg har sluttet fred med min mad, deraf navnet på min virksomhed: Sense - Slut fred med din mad. Jeg slås ikke længere med maden i mit liv. Jeg er blevet bevidst om mine spisemønstre- og vaner, og jeg kan i dag rumme dem alle. Jeg er blevet mere selvkærlig og drager mere egenomsorg for mig selv. Selvfølgelig har jeg også dårlige dage, men de fylder ikke på samme måde som før.  


Har du fået nogle brugbare redskaber i løbet af uddannelsen?
Jeg har fået en kæmpe stor mad- og psykeværktøjskasse, hvor der altid ligger værktøjer, jeg kan bruge både over for klienter og mig selv. Blandt andet ScandiSense’ udvidede kostdagbog, hvor man bl.a. udfylder sit madindtag på en dag, men også skal observere og skrive ned, hvor man befandt sig henne, da man spiste, og om det fx var en overspisning eller andet? Dette for at bevidstgøre klienten om sine spisemønstre og vaner. Ofte vil klienten gerne fortsætte med at udfylde kostdagbogen, da det skaber bevidsthed for klienten.


Vil du anbefale Mad & Psyke Mentoruddannelsen til andre? Og hvem, tror du, vil få noget ud af at deltage?
Helt klart ja! Folk, der arbejder med mennesker i forhold til vægttab, vil kun blive bedre klædt på til at vejlede. Fagligheden er høj, og Jørgen og Lotte Michaelsen er nogle helt unikke mennesker, der på skønneste vis formår at skabe et tillidsfuldt undervisningsrum, hvor der er højt til loftet.


Hvordan vil du i fremtiden bruge Mad & Psyke Mentoruddannelsen?
Min virksomhed er blevet udvidet med individuelle forløb og flere lukkede hold. Dette vil jeg fortsætte med at videreudvikle.


Læs flere kursistudtalelser